Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο Θεός φροντίζει για ΟΛΟΥΣ μας. Ας αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια Του.


Ο υπέροχος και γλυκύτατος Χριστός μας, μας αγαπάει απέραντα, μοναδικά, ουσιαστικά και ξεχωριστά. Μεριμνάει για εμάς, μας συμπονεί, κλαίει με τις λύπες μας και χαίρεται με τη χαρά μας. Είναι Αληθινός Πατέρας, φίλος, συγγενής, αδερφός, τα πάντα για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

Ζούμε σε εποχές τρομερά δύσκολες. Όλοι λίγο – πολύ δυσκολευόμαστε αφάνταστα, πρώτα ψυχολογικά και έπειτα οικονομικά. Η κατάθλιψη και το άγχος κυριαρχούν, η φτώχεια καταλαμβάνει όλο και περισσότερες οικογένειες, οι δυσκολίες φαντάζουν απίστευτα δυσεπίλυτες. Άραγε υπάρχει Ελπίδα;
Δεν θα θελήσω να απαντήσω με θεολογικά λόγια, αλλά μόνο παραθέτοντας ένα γεγονός, που συνέβη σε έναν πολύ καλό μου φίλο, αυτές τις ημέρες, το οποίο έχει πολλά να μας διδάξει.
Ο συγκεκριμένος φίλος μου λοιπόν, έχει οικογένεια, ζούνε εν Χριστώ και παρ’ όλες τις δυσκολίες, πορεύονται με πίστη στην ζωή τους. Ένας λογαριασμός της Δ.Ε.Η., ήρθε να δοκιμάσει την πίστη τους. Τα χρήματα πολλά, βεβαίως δεν τα είχαν και ξεκίνησαν αμέσως την προσευχή. Η αγωνία όμως, φώλιαζε σε κάποιο μέρος της ψυχής τους. Οι μέρες περνούσαν, φως πουθενά, η προσευχή όμως ασταμάτητη. Φτάσαμε στις προπαραμονές πληρωμής του λογαρισμού και ο φίλος μου, ενώ ανησυχούσε, κάτι μέσα του, του έλεγε ότι έχει ο Θεός. Πράγματι, είχε ο Θεός, εκείνη την ημέρα του έρχεται ένα ειδοποιητήριο από το ταχυδρομείο για να πάει να παραλάβει έναν φάκελο, προερχόμενο από την οικογένεια του Αειμνήστου Αγίου Πνευματικού τους. Αμέσως έτρεξε, παρέλαβε τον φάκελο, τον άνοιξε και βρήκε μέσα εικονάκια του Αειμνήστου Πατερούλη του, μαζί με έναν φάκελο, ο οποίος περιείχε μέσα όλο το χρηματικό ποσό! Δόξα τω Θεώ! Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών!
Δεν νομίζω ότι αξίζει να πούμε τίποτα άλλο αδέρφια. Μόνο ένα: Πίστη, Πίστη και πάλι Πίστη!

Με ειλικρινή αγάπη
Ένας νέος, τέκνο του Αγίου Δημητρίου